Moutainbiking i Præstø

MTB sporet i Faksinge Skov er et 5 km langt singletrack spor med varierende sværhedgrader. Sporet indeholder elementer som hop, drops, flyouts, rockgarden, berms. Fælles for dem alle er at de kan gennemkøres af den letøvede enten ved lav hastighed eller ved omkørsler. Sporet er lavet med henblik på at begyndere og let øvedede MTB’ere gennem en struktureret træning kan forbedre deres færdigheder på cyklen. MTB gruppen i Præstøcyklisten har fokus på at undgå skader. Derfor accepteres kørsel uden hjelm ikke, det er et ufravigeligt krav at en korrekt indstillet hjelm bæres under træningen i skoven. Forkert indstillede hjelme, løse remme o.l. vil blive påtalt.

Single track sporet i Faksingeskoven er lavet i samarbejde mellem PræstøCyklisten, Idrætshøjskolen Bosei og Engelholm Gods. Sporet er åbent for alle, og skal bruges med respekt og omtanke. Vedligeholdelse af sporet er baseret på frivilligt arbejde, og vi har tilladelse fra godset til at bruge skoven, forudsat at det ikke skader eller forringer skoven.

Præstø Cyklisten er ikke længere direkte involveret i MountainBiking men kan henvise til Facebook gruppen Præstø MTB (Faksinge Skov)