Motionscykling

Præstø Cyklistens 10 bud på en cykelmotionsklub.

 

  • Præstø Cyklisten er en Motionsklub, hvor vi deler den oplevelse og køre på cykel. Vi ser helst at vore medlemmer stiller op i klubtøj til træning og løb, for og vise os selv og vore omgivelser, hvor vi hører til.

Vi hygger os med vores fælles passion. Der arrangeres bl.a. klubaftner, egne trænings løb, hvor vi mødes på tværs af holdene i klubben.

På facebook kan du finde os på : præstøcyklistens facebookgruppe. Her deles løst og fast mellem medlemmerne.

  • Dit udstyr skal bestå af en Racercykel eller en MTB. Der køres altid med hjelm. Det er en god ide og have monteret klokke og i forår og efterår lys på cyklen. Du skal have slange og dækjern og helst en pumpe med. Er du endnu ikke så god til og skifte slange, er der altid hjælp og hente, hos dem du cykler med.
  • I sommertiden trænes der tirsdag og torsdag kl. 18.00 og søndag kl. 9.30. Når sommertiden slutter køres der tirsdag, torsdag og søndag kl. 10.00. Startstedet er ved Præstø Hallen. Om sommeren trænes på kendte ruter, for sikkerhedens skyld. Om Vinteren køres der flere alternative ruter.
  • Når vi træner deles rytterne ind i 3 – 4 hold alt efter niveau. Vi kører med parade kørsel. Alt afhængig efter hvilket hold du kører på er der intervaller eller skiltespurter indlagt på turen.

Vi kører efter færdselsloven og stopper gerne en gang for meget end en gang for lidt på vore træningsture. Når vi kommer til kryds, skal de foreste ryttere orientere sig om der er fri bane eller ej. Deres meldinger skal respekteres.

Under kørsel melder rytterne oppe foran om de forhindringer der mødes. Hul i vejen, grene, modkørende biler, parkerede biler o.s.v.. De bagerste ryttere melder om biler bagfra.

Ved bakker og sving med dårlige oversigts forehold køres der en og en.

  • Ved defekter hjælper vi hinanden. To til tre ryttere bliver og hjælper med defekten, mens de øvrige kører videre i en 4 – 5 minutter, hvorefter der vendes om og køres i møde med dem der har udbedret defekten.
  • Vi efterlader aldrig en rytter, der af forskellige årsager ikke kan følge tempoet på holdet. Der skal altid være en rytter der hjælper vedkommende hjem.
  • Vi smider ikke papir og andet uorganisk materiale i naturen. Vi opfører os ordentligt.
  • Der vil være en kaptajn på holdet. Han bestemmer ruten og giver anvisninger undervejs. Respekter din Kaptajn, følg hans anvisninger og talt ordentlig til ham. Han er en frivillig, der har påtaget sig den opgave, for at få alle med rundt sikkerhedsmæssigt forsvarligt.
  • Husk Tal pænt til hinanden, det lønner sig i den sidste ende.