Sikkerhed

I forhold til sikkerheden skal vi vise hensyn og overholde almindelig færdselsetik og færdselsloven.

Ved alle træningssamlinger samt løb i klubregi skal der køres med cykelhjelm. Cykelhjelm er altid obligatorisk.

Vi kører altid kun i enkeltkolonne i bymæssig bebyggelse, og når forholdene tillader det ude på landet kører vi op, således vi kører i dobbeltkolonne. Vi kører med Paradekørsel og skifter kun en rytter ad gangen oppe foran.

Det er vigtigt at vise hensyn over for de andre trafikanter, hvilket bl.a. indebærer tydelig tegngivning og tilpasning af hastigheden til de til enhver tid givne forhold.

I gruppen har de forreste ansvar for at signalere klart til de øvrige, når der kommer modkørende trafik, trafik fra sideveje eller i kryds, og hvis der er huller i vejen eller andre forhindringer, der kan skabe farlige situationer. De bageste har ansvar for højt at signalere, når der kommer trafik bagfra, som ønsker at køre uden om gruppen.

Man holder rimelig afstand til hinanden og undgår pludselige opbremsninger, umotiverede baneskift og andet der kan skabe uro eller farlige situationer.

Alle skal sikkert med hjem fra vore ture sammen og alle har et ansvar for, at det sker.

Investerer i en god ulykkesforsikring der gælder, hvis uheldet er ude. For de der allerede har en ulykkesforsikring, anbefaler vi, at man lige tjekker i hvilket omfang policen dækker ulykker forbundet med cykling og cykelløb.